picasion

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Λαβράκι με πατάτες και ντομάτα στο φούρνο

Υλικά συνταγής 2 μέτρια λαβράκια φρέσκα 5-6 πατάτες 2 ώριμες μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες 1 μικρό κρεμμυδάκι κομμένο σε φέτες [προαιρετικά] [*] 2 σκελίδες σκόρδο [ψιλοκομμένο] 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο μια πρέζα θυμάρι ή ρίγανη αλάτι – πιπέρι ελαιόλαδο Εκτέλεση συνταγής...!. 1Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τα λαβράκια μας τα αλατίζουμε με χονδρό αλάτι [και μέσα στη κοιλιά τους] και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι ή πιρέξ. 2Σε ένα μπολάκι βάζουμε το κρεμμυδάκι μας κομμένο σε φέτες, το μισό σκόρδο, το μισό μαϊντανό, το θυμάρι, λίγες σταγόνες λάδι τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στην αλατισμένη κοιλιά των ψαριών. 3Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες κυδωνάτες , τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί μας γύρω από τα ψάρια μας. Βάζουμε στις πατάτες το υπόλοιπο σκόρδο το θυμάρι, το μαϊντανό και τις αλατοπιπερώνουμε. 4Ρίχνουμε, να πάνε παντού, τις ντομάτες, αρκετό λάδι και 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό. 5Βάζουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45΄περίπου μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να μείνουν με το λαδάκι τους. [Προσθέστε λίγο ακόμα νεράκι αν χρειαστεί]. [*] Το κρεμμύδι είναι προαιρετικό. Ο λόγος που το προτείνουμε είναι διότι κάποιες φορές τα λαβράκια ιχθυοτροφείου έχουν κάποια χαρακτηριστική μυρωδιά την οποία θέλουμε να εξαφανίσουμε. Και χωρίς το κρεμμύδι το ψάρι μας γίνεται υπέροχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου