Τρίτη 9 Αυγούστου 2011
Kαβουράκια φρέσκα με λαχανικά.
Περιγραφή
Θάλασσα! Θάλασσα! Πιστή της fan απολαμβάνω τη θαλπωρή της μήνα Σεπτέμβρη! Η θαλασσινή αύρα ηχεί νωχελικά στα νότια Αττικά παράλια και εναρμονίζεται τέλεια με τη μελωδική φωνή του Παντελή Θαλασσινού που με συνοδεύει κατά την επιστροφή! Όλα σε θαλασσινό μοτίβο! Γιατί όχι και το σημερινό φαγητό μας;
Τα εγκλωβισμένα φρέσκα καβουράκια στο δίχτυ του ψαράδικου με περιμένουν!
Τι χρειαζόμαστε:
* 4 φρέσκα καβούρια (1 κιλό περίπου)
* 4 καρότα
* 4 πατάτες
* σέλινο
* λίγο ελαιόλαδο
* 2 λεμόνια
* αλάτι
* πιπέρι
Πως το κάνουμε:
1. Πλένω τα καβουράκια
2. Τα βάζω στην κατσαρόλα
3. Ρίχνω νερό σχεδόν να τα σκεπάσει
4. Ρίχνω αλάτι
5. Τα βράζω 1/2 ώρα
6. Βγάζω τα καβούρια
7. Σουρώνω τον ζωμό
8. Ρίχνω στον ζωμό τα λαχανικά
9. Προσθέτω ελάχιστο ελαιόλαδο
10. Βράζω 20 λεπτά περίπου
11. Τα σερβίρω με τα καβούρια
12. Περιχύνω με το χυμό λεμόνι
13. Ρίχνω πιπέρι
Λίγα μυστικά ακόμα
Τεμαχίζω τα καβούρια με ένα ψαλίδι κουζίνας για να κόψω το οστρακοειδές μέρος τους.
Διαβάστε περισότερο: Kαβουράκια φρέσκα με λαχανικά. http://www.sintagespareas.gr/sintages/kabourakia-freska-me-laxanika.html#ixzz1UYe0uBQn
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου