picasion

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

10 ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ

10 ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ Του Σάκη Αρβανίτη. Για αρκετά χρόνια πίστευα ή μάλλον είχα την εικόνα πως η θάλασσα θα συνέχιζε να μου δίνη κάθε χρόνο αυτό ακριβώς που είχα ανάγκη. Με την πάροδο του χρόνου δυστυχώς διαπίστωσα πώς τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, η αναφορά και μόνο που κάνω στο αντικείμενο τα λέει όλα.. Κάθε πέρυσι…και καλύτερα, ο κάθε μέσος κυνηγός την σήμερα ημέρα θα πρέπει να εξελίσσετε και ταυτόχρονα να προσαρμόζετε στην συγκεκριμένη κατάσταση…. Αν ρωτήσεις τον καθένα από εμάς το τη θέλουμε η απάντηση θα είναι πολύ απλή….πολλά ψάρια στην ψαροβελόνα μας.. Αυτό βέβαια την σήμερων ημέρα για να το επιτύχουμε τουλάχιστον στο 80% θα πρέπει να προγραμματίσουμε τα πάντα στην εντέλεια και ταυτόχρονα να προσπαθήσουμε να αφήσουμε το ενδεχόμενο της τύχης απέξω. Το άρθρο που θα ακολουθήσει δεν περιλαμβάνει μόνο αρχάριους κυνηγούς …αλλά και έμπειρους εκ τον οποίον τους διαφεύγει το σημαντικότερο κομμάτι τις υπόθεσης… που είναι απλά το ένστικτο του κυνηγού…… Βρισκόμαστε λοιπόν κάπου στον χειμώνα του 2014 και ενώ άλλα χρόνια τα προγνωστικά ήταν σχετικά γνωστά , φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά.!. Αυτό οφείλετε σε πολλούς παράγοντες, ένας εκ τον οποίον είναι και η υπέρ αλίευση που υπάρχει. Και το πιο δυσάρεστο της υπόθεσης είναι ότι κάθε χρόνος που περνά θα διαπιστώνουμε κάθε τόσο και πιο έντονο το συγκεκριμένο φαινόμενο. Συνεπώς θα πρέπει από πλευρά μας να κάνουμε τα πάντα ώστε να καταφέρουμε να δούμε κάποια αξιόλογα αποτελέσματα στα επόμενα χρόνια που μας περιμένουν(και που πιστέψτε με..θα είναι δύσκολα!!). Πάμε λοιπόν σιγά-σιγά να δούμε ποιους τρόπους προτείνω εγώ προσωπικά ώστε να έχετε την ευκαιρία να αποκομίσετε ένα ή δυο αξιόλογα αλιεύματα.
Κανόνας 1). Εξοπλισμός.. είτε για τον αρχάριο είτε για τον έμπειρο αυτό το κομμάτι είναι αναπόσπαστο και θα πρέπει πάντα να το έχουμε στην κορυφή. Από την πρώτη κιόλας επαφή με το υγρό στοιχειό θα πρέπει όλα αυτά που αφορούν τον εξοπλισμό μας να εναρμονίζονται στο μέγιστο με τις ανάγκες μας. Από την μάσκα μας ως ακόμα και την ψαρο βελόνα μας Θα πρέπει να αφιερώσουμε έναν σχετικό σημαντικό χρόνο ώστε να στήσουμε έναν σωστό εξοπλισμό. Ο σωστός εξοπλισμός θα μας κερδίσει χρόνο από το ψάρεμα που θα κάνουμε και το σημαντικότερο θα μας κάνει να κερδίσουμε εντυπώσεις που με έναν σκάρτο εξοπλισμό δεν θα το καταφέρναμε ποτέ. Αυτό βέβαια σε πολλές περιπτώσεις έχει να κάνει με περιπτώσεις και παραδείγματα που έχουν συμβεί εντος θάλασσας και δεν περιλαμβάνει μόνο εμπείρους κυνηγούς. Συνεπώς θα πρέπει κατά κύριο λόγο να επιλέξουμε τον τρόπο και την μέθοδο που θα ψαρέψουμε και αναλόγως να εφοδιαστούμε με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Τα περιττά έξοδα στις μέρες μας δεν είναι και ότι το καλύτερο…προσπαθούμε να έχουμε μια δίοδο δυαφυγεις από την καθημερινότητα …μην την κάνουμε να αξίζει χρυσάφι… Μεγάλη προσοχή λοιπόν σε ότι αγοράζουμε και το σημαντικότερο μην ακούτε ή διαβάζετε της διαφημίσεις…αλλά να ακούτε τον διπλανό σας…
Κανόνας 2) εντοπισμός τόπου…. Για αρκετούς από εσάς θα φαίνετε δύσκολο η ακραίο….πιστέψτε με πώς η εύρεση τόπου είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα. Υπάρχουν αρκετή άνθρωποι που απλά λένε που θα πάμε για βούτα…εκεί? Οκ. Και τίποτα παραπάνω, ταυτόχρονα μετά την εξόρμηση που θα κάνουν είναι δυσαρεστημένοι και σε γενικές γραμμές απαισιόδοξοι για πολλούς ακόμα. Ο τόπος είναι το σημαντικότερο κομμάτι της εξόρμησης που θα κάνουμε , ταυτόχρονα θα πρέπει να διαθέσουμε αρκετό χρόνο σε αυτό ώστε να μάθουμε το τι μας προσφέρει τον κάθε μήνα του χρόνου. Το κάθε μέρος πρέπει να το επισκέπτεσαι τον συγκεκριμένο μήνα και την συγκεκριμένη στιγμή … θα πρέπει να εστιάσεις σοβαρά στο κάθε αλίευμα που θέλεις και βάση αυτού να κινήσε κάθε χρόνο… Ο τόπος που θα κινηθούμε ακόμα και οι ώρες είναι αυτό που θα μας αποκομίσει ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, για μερικούς οι συγκεκριμένες ώρες είναι βάρβαρες για άλλους όχι…θα πω μια γνωστή παροιμία…το έξυπνο πουλί…το πρωινό σκουλήκι τρώει…. Καταλαβαίνετε παρακάτω τη εννοώ…..
Κανόνας 3) επιδόσεις…. Ένα μεγάλο κεφάλαιο που έχει πολλές εκδοχές αλλά και παραμέτρους… Προσωπικά και μόνο προσπαθώ καθημερινά αν και το γνωρίζουν αρκετά άτομα του χώρου …πως προσπαθώ να περιορίσω τον καθένα έμπειρο ή μη στα ρηχά και όχι μόνο… Αρκετά άτομα πιστεύουν πώς τα σοβαρά ψάρια βγαίνουν στα τάρταρα και βαλε… εδώ θα σας κάνω μια γραπτή παρένθεση και θα σας πω πως κάνετε το μέγα λάθος…. Το κάθε πράγμα στον καιρό του…..τυχαίο που παίρνω ψάρια που δεν παίρνουν άλλοι στα τάρταρα ενώ εγώ θα τα βρω στα 8 μέτρα νερό??? Δεν είναι τυχαίο…είναι απλά μια αλυσίδα γεγονότων την οποία προσπαθώ να τις μεταβιβάσω στο μέγιστο.. Δεν έχει να κάνει με της δυνατότητες του καθενός, δεν έχει να κάνει με την τρέλα του καθενός….απλά έχει να κάνει με την γνώση και την παρακολούθηση και την μετακίνηση των ψαριών… Ένας σωστός κυνηγός ….βλέπει…μελετά….αποφασίζει…και λειτουργεί!!! Ένας βασικός κανόνας για της παραπάνω παραμέτρους είναι και η συχνή επαφή με το υγρό στοιχείο…. Εννοείτε πώς όσο πιο μεγάλη επαφή έχει κάποιος με το νερό θα έχει και πιο πολλά αποτελέσματα. Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να δεις κάποιο σοβαρό ψάρι όταν βρίσκεσαι στο νερό μια φορά την εβδομάδα….στατιστικά να το πάρεις δεν βγαίνει το νούμερο!!!! Αποτέλεσμα….η επαφή με το νερό ..φέρνει και το κατάλληλο αποτέλεσμα!!!
Κανονας4) αυτοσυγκράτηση…. Ένα μεγάλο κεφάλαιο το οποίο θα ήταν σχετικά ντροπή να το αναλύσω μόνος μου… Παρόλα αυτά θα το κάνω με τον μοναδικό σκοπό την ενημέρωση του αρχάριου και μόνο. Δεν μπορώ να αριθμήσω της περιπτώσεις που είδα κάποιο αξιόλογο θήραμα όπως είναι ο ροφός, η στείρα, και κ.λ.π. και δεν είχα την σωματική δυνατότητα να προσεγγίσω το συγκεκριμένο ψάρι… Είτε σε καρτέρι , είτε σε πλανάρισμα …αρκετές φορές επέλεξα να αφήσω κάποιο άλλο ψάρι γιατί απλά γνώριζα πώς δεν είχα τις δυνατότητες ώστε να καταφέρω να το βάλω στην ψαροβελόνα μου. Η επιλογή αυτή ίσως είναι και από της πιο σημαντικές που βρίσκουμε σήμερα εδώ και σας γράφω τα συγκεκριμένα λόγια… ο καθένας από εμάς θα πρέπει να τοποθετήσει κάποιους όρους ως προς αυτό που κάνει και αναλόγως της ανάγκες που έχει να πράττει αναλόγως… Ποτέ δεν έκανα υπέρβαση για ένα ψάρι…ποτέ δεν έκανα υπέρβαση για μια φωτό…ποτέ δεν θα κάνω κάτι το οποίο απλά μπορεί να μου στερήσει την εικόνα του ήλιου…. Για μερικούς ίσως ακουστεί εγωιστικό…προσωπικά νιώθω και βιώνω καθημερινά την πραγματικότητα στο μέγιστο…και ειλικρινά χωρίς να περιαυτολογώ…θέλω να πιστεύω πώς αν κάτι που θα μου αφαιρέσει την ζωή …αυτό δεν θα είναι ένα παλιό ψαρο….. Συνεπώς το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να έχουμε ως εικόνα την στιγμή που εισερχόμαστε στο νερό….είναι η εικόνα αυτόν που μας περιμένουν πώς και πώς να γυρίσουμε σπίτι….και όχι την εικόνα ενός θηράματος!!!
Κανόνας 5) ζευγάρι…η επιλογή του ζευγαριού είναι μεγάλη υπόθεση. Ζευγάρι δεν είναι αυτός που είστε μαζί στο αμάξι ή στο σκάφος, δεν είναι αυτός που μοιράζετε τα έξοδα μιας εξορμήσεως, δεν είναι αυτός που καταλήξατε σε κάποια ταβέρνα καταναλώνοντας μπύρες και τσίπουρα… Το ζευγάρι στο νερό είναι το κυριότερο πράγμα από όσα προανέφερα αλλά και από αυτά που θα επακολουθήσουν. Είτε θέλω είτε δεν θέλω τυχαίνει να γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους καθώς και την μέθοδο που ψαρεύουν. Μέσα μάλιστα από μερικούς από αυτούς διδάχτηκα αρκετά πράγματα…τα οποία δεν μου τα μάθανε …αλλά τα αποκόμισα από αυτούς μόνος μου παρακολουθώντας στο μέγιστο το τι κάνουν. Το ζευγάρι σου στο νερό είναι απλά η ίδια σου η ζωή…όσο και βαρύ να φαίνετε για μερικούς ..αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν έχει να κάνει με την ποσότητα ή την ποιότητα ψαριών ..αλλά με την ίδια μας την ζωή. Δεν έχει να κάνει με το υποκείμενο κέρδος που αναφέρουν μερικοί, δεν έχει να κάνει με το ποσοστό εξόδων μιας εξόρμησης…αλλά απλά το πόσο αισθάνεσαι φίλο αυτόν που έχεις δίπλα σου…… Είχα την ατυχία να χάσω φίλους μέσα στο πέρασμα του χρόνου και ειλικρινά πιστέψτε με…είναι το μοναδικό πράγμα που δεν θέλετε να βιώσετε.!!!
Πάμε λοιπόν να δούμε το έκτο κατά σειρά θέμα που είναι η φυσική μας κατάσταση. Λίγο πολύ όλοι μας προσπαθούμε να κρατήσουμε μια σχετικά καλή φυσική κατάσταση εφόσον το απαιτεί το χόμπι που έχουμε επιλέξει. Κάποιοι το παίρνουν πιο σοβαρά άλλοι πάλι τους είναι τελείως αδιάφορο. Αυτό βέβαια έχει να κάνει καθαρά με τις προσωπικές απαιτήσεις που έχει ο καθένας από εμάς και αναλόγως το πόσο κρίνουμε ότι είναι σημαντικό και απαραίτητο, άλλο τόσο θα κάνουμε και της ανάλογες θυσίες. Τυχαίνει να γνωρίζω ανθρώπους που πραγματικά λιώνουν καθημερινά στην προπόνηση και άλλους που προπονούνται βάρβαρες ώρες στην καφετέρια. Ο δεύτερος να παίρνει ένα σωρό ψάρια και ο πρώτος να βγαίνει άψαρος… Αυτό συμβαίνει γιατί απλά το υποβρύχιο ψάρεμα σε σχέση με την ελεύθερη κατάδυση ενώ φαινομενικά φαίνονται δυο συγκοινωνούντα δοχεία, είναι δυο ανόμοια πράγματα. Σαφώς μια πολύ καλή επίδοση εντος νερού αυξάνει την επαφή μας με κάποιο αλίευμα αφετέρου όμως η εμπειρία είναι αυτή που θα καθορίσει το αποτέλεσμα ώστε να καταφέρουμε να ανεβάσουμε το ψάρι στο σκάφος μας. Υπάρχει όμως κάποια στιγμή στην πορεία μερικών ανθρώπων που καταφέρνουν να συνδυάσουν και τα δυο πακέτα. Αυτό είναι το ζητούμενο και χαρακτηρίζετε η μάλλον το εντοπίζουμε σε άτομα που έχουν συχνή επαφή με το υγρό στοιχείο και αρκετά χρόνια προϋπηρεσία στον υποβρύχιο κόσμο. Η προσωπική μου άποψη είναι να ψάξουμε καλά μέσα μας το τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε και όταν το αποφασίσουμε πιο είναι αυτό να δώσουμε όλων τον εαυτό μας με πάθος και αγάπη και το αποτέλεσμα θα έρθει από μόνο του. Το μόνο σίγουρο είναι πώς δεν υπάρχει καλύτερη προπόνηση από το να βρισκόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στην θάλασσα. Γυμνάζεις και νου και σώμα!!
7) Επιλεκτικότητα… μια λέξη με πολλά μέτρα και πολλά σταθμά (όπως μου είχε πει και ένας φίλος). Καλά…έχεις την απαίτηση να είναι επιλεκτικός ένας αρχάριος? Και αν ναι…που να είναι επιλεκτικός? Στα φύκια?? Αφού ψάρια δεν έχει… μου είπε κάποια στιγμή κάποιος. Η επιλεκτικότητα διοχετεύετε στο μυαλό του καθενός με αρκετούς και διαφορετικούς τρόπους. Ταυτόχρονα μαθαίνετε και μεταβιβάζετε από τον έμπειρο προς τον αρχάριο ψαροκυνηγό με απλούς αλλά σημαντικούς τρόπους. Το υποβρύχιο ψάρεμα είναι ο πιο επιλεκτικός τρόπος ψαρέματος παγκοσμίως και αυτό διότι μας δίνη την δυνατότητα να επιλέξουμε εμείς πότε και που θα πατήσουμε την σκανδάλη μας. Είναι κρίμα λοιπόν αφού διαθέτουμε αυτό το προνόμιο να το αφήνουμε ανεκμετάλλευτο προς το δικό μας μελλοντικό όφελος!! Δεν είναι δύσκολο να είσαι αρχάριος και επιλεκτικός μαζί, δεν είναι απαραίτητο να είναι γεμάτη ψάρια η θάλασσα ώστε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το προνόμιο, δεν είναι καν δύσκολο …απλά είναι θέμα αρχής και κανόνων που βάζουμε εμείς οι ίδιοι από την στιγμή που αφήνουμε την επιφάνεια της θάλασσας. Δεν σκοτώνουμε ότι κινείτε στο νερό γιατί απλά θα μας λείψει στο μέλλον, δεν μαζεύουμε ότι χταπόδι βρίσκουμε γιατί απλά την σαρακοστή θα τρώμε πρόβιο.. δεν χτυπάμε το ψαράκι τον 300 γραμμαρίων γιατί απλά δεν θα βρούμε ποτέ του κιλού. Κάθε πράγμα στον καιρό του λέει μια παροιμία και πολύ σοφά το λέει, θα πρέπει να επιλέγουμε τα είδη και το μέγεθος ανά εποχή και να μην χτυπάμε ότι βρούμε απλά για να ικανοποιήσουμε τον εγωισμό μας.
8) Διαχείριση… συνεργάζεται με την παραπάνω ενότητα και θα εντοπίσουμε πολύ καλά αποτελέσματα αν τα συνδυάσουμε στο μέγιστο. Η διαχείριση ενός τόπου είναι σημαντική για αρκετούς λόγους . Ιδίως της ημέρες μας είναι πολύ απαραίτητο να διαχειριστούμε κάποιο κομμάτι το οποίο έχει την δυνατότητα να μας προσφέρει επανειλημμένα κάποια ποιοτικά αλιεύματα. Αυτά τα σημεία είναι σχετικά λίγα σε αριθμό αλλά και σε ποσότητα ψαριών, συνήθως βρίσκονται σε μακρινές τοποθεσίες ή ξεκομμένα κομμάτια από την ακτογραμμή. Πράγμα που τα καθιστά δύσκολο προσιτά αλλά και έχουν την μικρότερη επισκεψημότητα από την ανθρώπινη παρουσία. Ένα τέτοιο κομμάτι συνετό θα είναι λοιπόν να το διαχειριστούμε σωστά και όχι να το αρμέξουμε με την μια, ώστε να έχουμε την δυνατότητα ανά τακτά διαστήματα να το επισκεπτόμαστε και να μας προσφέρει κάποιο καλό ψάρι και όχι ποσότητα. Μια σωστή διαχείριση γίνετε κάλλιστα σε τοπικά ψάρια όπως είναι ο ροφός , οι συκοί και οι σφυρίδες. Προσπαθούμε να αφήνουμε πάντα το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού των σικυών σε ένα θαλάμι ώστε να έχουν την ευκαιρία αναπαραγωγής. Ο δε ροφός από την στιγμή που δεν τον ενοχλούμε καθόλου θα μας δώσει την ευκαιρία να πάρουμε αρκετές φορές από το συγκεκριμένο πόστο και συναγρίδες και σαργούς , σικυούς και άλλα διάφορα αλιεύματα. Η σφυρίδα παράλληλα επειδή έχει την ιδιαιτερότητα να μετακομίζει με υπερβολικά γρήγορους ρυθμούς όταν θα εντοπίσουμε κάποιον αριθμό ψαριών καλό θα είναι να πάρουμε τουλάχιστον ένα ψάρι τον χρόνο από το συγκεκριμένο πόστο και όχι να πέσουμε με τα μούτρα στο ψαχνό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το σημείο να μείνει ενεργό και σίγουρα κάθε φορά που θα το επισκεπτόμαστε θα μας δίνει ένα καλό ψάρι στα σίγουρα. Τώρα θα πεις…..άμα τα αφήσω εγώ θα περάσει κάποιος άλλος και θα τα μαζέψει, δεν είναι έτσι …γιατί πρώτον άμα σκεπτόμασταν όλοι μας με αυτόν τον τρόπο σήμερα δεν θα είχε μείνει τίποτα, και κατά δεύτερον μιλάμε για σημεία τα οποία δεν τα γνωρίζει αρκετός κόσμος και τρίτον αξίζει να το προσπαθήσεις γιατί απλά θα σε γλιτώσει από κόπο και έξοδα. 9) Ημερολόγιο… βασικό εργαλείο ειδικά για της ημέρες μας.
Τα παλιότερα χρόνια δεν υπήρχε λόγος να διατηρούμε ψαρευτικό ημερολόγιο μιας και η βιοποικιλότητα της θάλασσας ήταν αρκετά αυξημένη. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από πολλές πλευρές, κλιματολογικά, αυξημένα ψαρευτικά εργαλεία στην θάλασσα , υπεραλίευση κ.λ.π είναι κάποιοι από τους λόγους που κάθε χρόνο θα διαπιστώνουμε δυστυχώς πώς τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Ένα ημερολόγιο λοιπόν θα μας γλιτώσει από χρόνο και χρήμα αλλά ταυτόχρονα θα μας βοηθήσει αρκετά ώστε να εντοπίζουμε μεταναστευτικά είδη ψαριών όπως το λαυράκι η τσιπούρα, η μουρμούρα, τα μαγιάτικα τις συναγρίδες και άλλα διάφορα είδη. Ένα σωστά γραμμένο ημερολόγιο θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής… 1) ημέρα του ψαρεματος.2) φάση σελήνης την συγκεκριμένη ημέρα. 3) θερμοκρασία νερού αλλά και περιβαλοντος.4) τον τόπο που θα παμε.5) την ώρα αλλά και της ώρες που παραμείναμε στο νερο.6) τα είδη ψαριών που αλιευσαμε.7) τα είδη ψαριών που ειδαμε.8) την κατεύθυνση του ρεύματος νερού αν υπαρχοι.9) τον σωματικό έλεγχο των ψαριών, δηλαδή αν είναι αυγομένα ή όχι καθώς και με τι έχουν τραφει.10) το βάθος που εντοπίσαμε το κάθε ψάρι. Όλα αυτά τα δεδομένα θα μας βοηθήσουν στο μέγιστο και με πολύ μικρή απόκλιση από ημέρα σε ημέρα ώστε να εντοπίσουμε το είδος ψαριού που θέλουμε την συγκεκριμένη εποχή του χρόνου.
Ενημέρωση…. Οποιοδήποτε χόμπι επιλέξουμε για να βελτιωθούμε θα πρέπει να ενημερωνόμαστε διαρκώς για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Έτσι λοιπόν και στο υποβρύχιο ψάρεμα θα πρέπει να προσπαθούμε διαρκώς να ενημερωνόμαστε για το κάθε τι, είτε αυτό λέγετε εξοπλισμός είτε θέματα ασφαλείας, είτε θέματα τεχνικής και προσέγγισης των ψαριών. Η ενημέρωση έρχεται μέσα από περιοδικά του χώρου , το διαδίκτυο, αλλά από φίλους και γνωστούς. Σημαντικό κομμάτι είναι να διασταυρώνουμε την κάθε πληροφορία που συλλέγουμε και να μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Μια λάθος πληροφορία μπορεί να μας στοιχήσει από τον εξοπλισμό μας μέχρι και την ίδια μας την ζωή. Σε ένα περιοδικό η πληροφορίες που θα μας δώσει είναι πιο τεκμηριωμένες, φυσικά ελεγμένες σε θέματα ασφαλείας και μας προσφέρει περισσότερο εμπιστοσύνη σε σχέση με κάποιο άλλο μέσο ενημέρωσης. Οι πληροφορίες που θα συλλέξουμε από το διαδίκτυο εγκυμονούν πολλούς κινδύνους μιας και εκεί μέσα γράφει ο καθένας ότι του κατέβει και όποτε του κατέβει δίχως να υπάρχει η παραμικρή ασφάλεια για το αντικείμενο που θα διαβάσουμε. Το να διαβάσεις κάτι λάθος για τον εξοπλισμό η για κάποια τεχνική δεν είναι πρόβλημα και δεν θα μας στοιχίσει τίποτα εκτός από χρόνο και χρήμα. Το να διαβάζεις όμως για θέματα ασφαλείας από τον καθένα που και δεν γνωρίζει τα στοιχειώδες αλλά και δεν ξέρεις καλά-καλά ποιος είναι ,γίνετε αρκετά επικίνδυνο και θα πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ το τη διαβάζουμε και από ποιον. Οι πληροφορίες από γνωστούς και φίλους είναι πιο άμεσες και πιο λειτουργικές εφόσον μας δίνουν την δυνατότητα πολλές φορές να της δοκιμάσουμε παρέα με αυτούς και μέσα στο νερό αλλά και κάθοντας παρέα για έναν καφέ. Μεγάλη λοιπόν προσοχή σε όλες της πληροφορίες που συλλέγουμε γιατί το χόμπι μας είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Καλές αναδύσεις σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου