picasion

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Σπαγγέτι με Θαλασσινά


ΥΛΙΚΑ:
• 0,5 κιλό σπαγγέτι της αρεσκείας σας
• 1 κιλό κατεψυγμένα μύδια
• 5 σκελίδες σκόρδο μέτριου μεγέθους
• 1 πράσο ψιλοκομμένο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 – 3 αντζούγιες ψιλοκομμένες (προαιρετικά αν δεν νηστεύουμε)
• αλατοπίπερο
• ελαιόλαδο
• 2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ ή ολόκληρα ντοματάκια
• 2 κούπες βραστό νερό
• μυρωδικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και τις αντζούγιες.
Χτυπάμε τα κονκασέ στο μίξερ και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, τα σπαγγέτι και καπακώνουμε για 10 λεπτά χαμηλώνοντας λίγο τη φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε τα μύδια και τα μυρωδικά.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι ή τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά.
Αν τα μύδια είναι φρέσκα, θα περιμένουμε μέχρι να ανοίξουν.

πηγη http://www.topsyntages.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου