Χθες αποφασίσαμε ότι το μενού θα είχε ψάρι. Έτσι πήγαμε μια βόλτα στα κοντινά ψαράδικα. Η ψαραγορά έχει καλύτερες τιμές αλλά είναι λίγο μακριά. Είδαμε πολλά μεγάλα ψάρια αλλά πήραμε λαβράκια θαλασσινά, που ως γνωστόν, έχουν άσπρο κρέας και λίγα κόκκαλα. Τα φέραμε στο σπίτι, τα περιποιηθήκαμε, όπως τους άξιζε, και μετά τα ψήσαμε! Το αποτέλεσμα; Πεντανόστιμο!

Τ α Υ λ ι κ ά
2 λαβράκια καθαρισμένα, ανοιγμένα στη μέση
Αλάτι και πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
½ κουταλάκι τριμμένος μαραθόσπορος
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Ο δ η γ ί ε ς
Πλένουμε καλά τα λαβράκια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, αρχίζοντας από το μέρος της κοιλιάς, τα ανοίγουμε κατά μήκος αλλά δεν τα χωρίζουμε στα δύο.

Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζομε στην άκρη. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το λάδι, το σκόρδο και το μαραθόσπορο και αλείφουμε με αυτό τα ψάρια.

Τα τοποθετούμε ανοιχτά πάνω σε λαδωμένη σχάρα και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα ή σε πλάκα ψηστιέρας, έως ότου ροδίσουν και από τις δύο μεριές.
(ΠΡΟΣΟΧΗ: αρχίζουμε το ψήσιμο από την πλευρά του δέρματος.)
Τα σερβίρουμε με απλό λαδολέμονο και τα συνοδεύουμε με μια ωραία σαλάτα ψητών ή βραστών λαχανικών.

Όπως και να τα σερβίρουμε, θα είναι απόλαυση!
πηγη http://helengrblog.blogspot.com/2011/05/blog-post_07.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου