picasion

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Γυναίκες στην κατάδυση



ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ.

Η σύγχρονη αυτόνομη κατάδυση και η επίδραση της στον γυναικείο πληθυσμό.

Οι καταδύσεις με αυτόνομες συσκευές ήταν ανύπαρκτες σχεδόν μέχρι τα τέλη της δεκαετίας 1940 και δεν ήταν ποτέ μια αποδεκτή δραστηριότητα για τις γυναίκες μέχρι πρόσφατα. Ωστόσο, τα σύγχρονα στοιχεία δείχνουν ότι περίπου το ένα τρίτο των ανθρώπων που συμμετέχουν στην αυτόνομη κατάδυση σήμερα ανήκει στον γυναικείο πληθυσμό! Διάφορες ευκολίες όπως ο εξελιγμένος εξοπλισμός, τα online μαθήματα, η διαφορετική προσέγγιση της διδασκαλίας της αυτόνομης κατάδυσης, έκαναν πιο προσβάσιμα τα μαθήματα αρχαρίων για τις γυναίκες που αισθάνονται πιο ασφαλείς πλέον φορώντας συσκευές αναπνεύσιμου αέρα.

Οι γυναίκες καταδύονται σήμερα ατομικά για να χαλαρώσουν από τον έντονο ρυθμό και τις πολλές υποχρεώσεις που τις περιμένουν στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Η κατάδυση είναι μια στιγμή χαλάρωσης, περισυλλογής μακριά από τις πολλές υποχρεώσεις της καριέρας, την μητρότητα, τις σχέσεις, την οικογένεια. Είναι ένα χόμπι που διαθέτει μια κατευναστική ιδιότητα και χρησιμοποιείται σαν αγχολυτικό και θεραπευτικό πολλές φορές μέσον. Ενα μεγάλο μέρος της άνεσης των γυναικών στην κατάδυση έχει έρθει από τις σχετικά πρόσφατες τεχνολογικές προόδους που έχουν κάνει τις καταδύσεις ασφαλέστερες, πιο προβλέψιμες και πιο άνετες για τις νέες δύτριες.

Τα νέα είδη στολών ραμμένα ειδικά για το γυναικείο σώμα, τα πτερύγια καταδύσεων, τα γυναικεία τζάκετ που εφαρμόζουν στο σώμα της γυναίκας, ακόμα και οι ρυθμιστές πίεσης προσανατολισμένοι προς τις γυναίκες σε συνδυασμό με τις μικρές σε όγκο φιάλες, έκαναν το σπορ πιο προσιτό. Σήμερα σε μια προσπάθεια των εταιριών να επιβραβεύσουν τον γυναικείο πληθυσμό για την τόλμη του, έχουμε πλέον και αισθητικές αλλαγές, εναλλακτικές λύσεις τροποποιημένες επάνω στη γυναίκα. Χαρακτηριστικό, ότι ακόμα και εταιρίες τεχνικού εξοπλισμού εξελίσσουν πλέον εξειδικευμένα γυναικεία κομμάτια! Η γενική χρηστικότητα του εξοπλισμού αυτόνομης κατάδυσης έχει βελτιωθεί σημαντικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ολα τα συστήματα Scuba είναι πλέον προσιτά στον καθένα και αυτή η ευκολία πρόσβασης βοήθησε να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των γυναικών που εμπλέκονται.

Ερωτηματολόγια που δώθηκαν ομαδικά σε γυναίκες υποψήφιες δύτριες βρίσκουν ότι τα παιδιά και γενικά οι οικογένειές τους είναι καλό να καταδύονται σε ασφαλή νερά σαν μια οικογένεια παρέα που δημιουργεί ισχυρότερους δεσμούς κάνοντας αυτό το φανταστικό σπορ! Δεν υπάρχει καλύτερη δραστηριότητα που ολόκληρη η οικογένεια μπορεί να απολαύσει ενώ η διάρκεια εμπειριών και κοινών στιγμών υποβρυχίως και όχι μόνο που περνάει μια οικογένεια, δημιουργεί ισχυρότερη ένωση στα μέλη της. Ας υπολογίσουμε και την ευχαρίστηση της σωματικής αερόβιας άσκησης σε ένα περιβάλλον χωρίς άγχος που προσφέρει γαλήνη και σημαντικό χρόνο μακριά από τα άγχη της καθημερινής ζωής. Και φυσικά όταν συνδυάζεται κατά την διάρκεια διακοπών!

Ερευνες δείχνουν ότι η κατάδυση έχει γίνει ένα χόμπι που ολοένα και αυξάνει σε δημοτικότητα από τον γυναικείο πληθυσμό παγκοσμίως!

πηγη http://www.rsdc.gr/index.php/faq/273-2011-06-29-21-30-15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου