picasion

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Νέος τρόπος επιλογής της Εθνικής Ομάδας



Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Υποβρυχίου Κυνηγίου ανακοινώνει ότι το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας, Αθλητικής Αλιείας και Τεχνικής Κολύμβησης (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Τ.Κ.) αποφάσισε την αλλαγή του τρόπου επιλογής της εθνικής ομάδας υποβρύχιας αλιείας μετά το 27ο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2008.

Συγκεκριμένα, μετά τη συγκρότηση της ανωτέρω αποστολής, η εκάστοτε προσεχής αποστολή της εθνικής ομάδας στους διεθνείς αγώνες του εξωτερικού, θα συγκροτείται βάσει ειδικής γνωμοδοτήσεως πενταμελούς επιτροπής εκλεκτόρων που θα αποτελείται από τρία μέλη του Π.Σ.Α.Υ.Κ. (Ν. Καμπάνη, Γ. Δούναβη και Δ. Κόλλια) και τους κκ. Δήμο Μπουφίδη και Κώστα Αναγνώστου, μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Τ.Κ.. Η πενταμελής αυτή επιτροπή εκλεκτόρων θα επιλέγει από τον κατάλογο των 10 πρώτων αθλητών με βάση τη βαθμολογία των 2 τελευταίων πανελληνίων πρωταθλημάτων πριν από το διεθνή αγώνα.

Η επιλογή της εθνικής ομάδας για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2009 θα γίνει ανάμεσα στους 10 πρώτους αθλητές της κατάταξης του πανελληνίου πρωταθλήματος του 2008 από την ανωτέρω επιτροπή. Εάν πριν από το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2009 μεσολαβήσει το 39ο πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2009, η επιλογή θα γίνει ανάμεσα στους 10 πρώτους της μικτής κατάταξης των δύο τελευταίων πρωταθλημάτων πριν το πανευρωπαϊκό.

Ο Π.Σ.Α.Υ.Κ. χαιρετίζει τη γενναία αυτή απόφαση που ανατρέπει μια παράδοση 54 χρόνων. Τα αποτελέσματα στους διεθνείς αγώνες που μετείχε η εθνική ομάδα ως τώρα, αλλά και η επιμονή των μεγάλων δυνάμεων του αθλήματος στο σύστημα της επιλογής, μας δίδαξαν πως με τον τρόπο αυτό, η χώρα μας θα έχει καλύτερες πιθανότητες αξιοπρεπούς εκπροσώπησης και, γιατί όχι, και επιτυχιών, αφού θα μετριασθεί στο ελάχιστο η πιθανότητα συμμετοχής στην εθνική ομάδα αθλητών που σημείωσαν μεμονωμένη επιτυχία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα λόγω συνδρομής εξαιρετικών και αστάθμητων παραγόντων.

Αθήνα, 29.7.2008

1 σχόλιο:

  1. Parakalo na aferethei apo to keimeno sas i Xrusopigi dioti einai prostateuomenos xoros kai epitrepontai mono dites kai kolimbites.Den boro na xano to xrono mou na dioxno psarotoufekades oli tin ora! Euxaristo. Episis ola auta ta psaria pou perigrafete den uparxoun pia! Einai elaxista kai frontizoun oi dikoi mas psarades na ta apotelionoun kathimerina.

    ΑπάντησηΔιαγραφή