picasion

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟ ΨΑΡΕΜΑ







Ενα ζητημα που με απασχολει εδω και αρκετα χρονια ειναι το θεμα του ζευγαριου η' αλλιως η εκφραση που ακουγεται συχνα -πυκνα ποτε χωρις ζευγαρι.
Καλα ειναι τα post , οι διαγωνισμοι , και τα τσιμπουσια με φιλους αλλα δεν μπορω να παραβλεψω οτι στην κοινωνια των ψαροντουφεκαδων χανοντε ανθρωπινες ζωες.
Το προσφατο γεγονος με συγκλονισε βγαζοντας στην επιφανεια καποια συναισθηματα που ηταν καιρο θαμμενα μεσα μου. Με αφορμη
λοιπον την τωρινη ψυχολογια μου αποφασισα να γραψω αυτο το post.
Τα παρακατω ερωτηματα ειναι ερωτηματα που πρεπει να τα κανει ο καθενας μας και τις απαντησεις να τις δωσει στον εαυτο του με ειλικρινεια.
-Ποσοι γνωριζουμε για το συντροφικο ψαρεμα;
-Ποσοι τηρουμε τους κανονες οταν θα παμε με δευτερο η' τριτο ατομο στο ψαρεμα;
-Ποσοι παμε στο ψαρεμα και ο ενας ψαρευει στην ανατολη και ο αλλος στην δυση;
-Ποσοι παμε για να εντυπωσιασουμε με τις επιδοσεις και τις ικανοτητες μας στα βαθια;
-Ποσοι θετουμε την ζωη μας σε κινδυνο τολμωντας κατι ριψοκυνδινο και θεωρωντας οτι το ζευγαρι θα μας σωσει;
-Ποσοι βουταμε βουταμε βαθια ειτε με σπρωχτο ειτε με βαριδια σε θολουρες και ρευματα χωρις να υπολογισουμε οτι αν συμβει κατι οι πιθανοτητες διασωσης ειναι ελαχιστες;
-Ποσοι προβαλουμε το βαθος χωρις να υπολογισουμε οτι παρακολουθουν και ψαροκυνηγοι καινουριοι στο χωρο και εντελως αρχαριοι;
-Ποσοι πηγαμε σε καποια σχολη καταδυσης για στοιχειωδη ενημερωση γυρω απο το ψαροντουφεκο;
Σε ενα τοσο μεγαλο θεμα οπως η απωλεια μιας ζωης θετω αυτα τα λιγα απλα αλλα βασικα ερωτηματα.Οταν παμε με καποιον για ψαρεμα κοιταζουμε να λειτουργουμε σαν ομαδα και οχι να κανει ο καθενας του κεφαλιου του.
Καποιοι δεν εχουν καταλαβει οτι οταν παθαινουμε υποξια το σιγουρο ειναι οτι δεν φταιει το ζευγαρι.Τα αιτια που συμβαινει αυτο ειναι 100% λαθος του ιδιου του ψαροντουφεκα .
Ακομα και η επιλογη του ζευγαριου ειναι ευθυνη δικη μας . Πως να καταθεσεις το νημα της ζωης σου σε εναν ανθρωπο που βουταει στα 20 μετρα ενω εσυ ψαρευεις στα 30;
Δεν μπορεις να βουτας στο χαος για να χτυπησεις ενα ψαρι και να μην εχεις στο μυαλο σου οτι μπορει να συμβει κατι τραγικο ανα πασα στιγμη. Το ζευγαρι ειναι εκει για να σε σωσει και αν δεν τα καταφερει δεν θα φταιει το ζευγαρι.
Αυτα τα σχολια απευθυνοντε πιο πολυ στους ανθρωπους που βουτανε με αγνοια και χωρις φοβο για την θαλασσα αλλα και στα καινουρια παιδια που καλο ειναι να εχουν πιο ολοκληρωμενη ενημερωση για τα καλα και τα κακα του ψαροντουφεκου.Επισης τα επισημενω και σε καποιους εμπειρους υποτιθεται που γνωριζω και που ψαρευουν με λαθος τακτικη θεωρωντας οτι ποτε δεν θα τους τυχει τιποτα.
Ανηκα και εγω καποτε σε αυτη την κατηγορια του υπερανω ομως η μοιρα ειχε αλλα σχεδια, αφου ετυχε να ειμαι παρον στο χαμο ενος 24χρονου παλικαριου.
Ο.γιαννης δυστηχως δεν ακουγε οταν του διναν συμβουλες οι πιο εμπειροι απο αυτον.
"Γιαννη πηρες αποτομα μετρα προσεχε".....''μην κανεις καρτερια για συναγριδες τοσο βαθια''...''οταν ανεβηκες στην επιφανεια χαθηκες για λιγο ειναι κακο σημαδι προσεξε το'' .Αυτα ηταν τα λογια του χαρη προς τον γιαννη 2 μερες πριν χαθει.
πεντε μετρα απο μας και εφυγε χωρις να καταλαβουμε τιποτα , μια κουβεντα ειπε ΄΄χτυπησα ενα ροφο στα 14 μετρα''. Η απαντηση του χαρη ηταν '' μην κανεις τιποτα ελα εδω να βγαλουμε το ροφο που εχουμε χτυπησει και μετα παμε ολοι μαζι . Η ανυπομονησια του γιαννη ομως κυριαρχησε αφαιρωντας του την ζωη και αφηνωντας εμας πισω '' σημαδεμενους '' ψυχικα για μια ζωη.
Μεσα σε λιγα λεπτα πηγα προς την σημαδουρα αλλα ηταν πλεον αργα . Ο γιαννης ειχε φυγει για αλλες θαλασσες και αλλους βυθους.Απο τοτε ολα αλλαξαν στην συμπεριφορα μου ειδικα οταν παω με τριτους. Το νεαρο της ηλικιας μου στιγματιστηκε για παντα με ενα ΓΙΑΤΙ;
Αυτο το γιατι που θα με ακολουθει παντα σαν αβασταχτο φορτιο και θα με αποτρεπει να κανω επιπολαιες κινησεις .Κλεινοντας αυτο το αρθρο συμβουλευω να μην παρασυρεστε απο την φυσικη μας κατασταση οσο αψογη και αν ειναι αυτη σε καθε βαθια βουτια ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ.Σιγουρα ειναι δυσκολο να τα βρεις με καποιον ωστε να υπαρχει ασφαλεια στο ψαρεμα χωρις να θεωρηθεις υπερβολικος και σιγουρα ειναι ακομα πιο δυσκολο να μην βρεις κανενα και να αναγκαζεσαι να πηγαινεις μονο σου.
Διαβασα τις προαλλες ενα post που ελεγε οτι αυτα περι ανευρεσης ζευγαριου ειναι χαζομαρες.Δεν συμφωνω με αυτο και τονιζω οτι το να βρεις ενα ζευγαρι ειναι ευκολο το να βρεις το καταλληλο ζευγαρι ειναι δυσκολο.
Ξερεις τι ειναι να μιλας στον αλλον και να μην καταλαβαινει με τιποτα;Τι θα κανεις θα συνεχισεις η' καποια στιγμη θα τον ψαχνεις παιρνοντας τηλεφωνο το λιμεναρχειο.
Πλεον εχω κανει την επιλογη μου και αν το ζευγαρι μου δεν σεβεται τις αποψεις μου επανω στο ψαρεμα δεν χρειαζεται να συνεχισουμε αυτο το υποτιθεμενο συντροφικο ψαροντουφεκο .
Καλυτερα να κατακριθω για τις αποψεις μου παρα να ανασυρω ακομη ενα φιλο μου απο την θαλασσα ΝΕΚΡΟ.

Του Γιαννη Διβριωτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου